Global Meditation for Compassion

Hebben jullie, net als ik, ook het idee dat de hele wereld wel gek lijkt te zijn geworden?

Gisteren de onuitsprekelijke horror van Tunesië, Frankrijk en Koeweit. Die toeristen op dat strand, dat hadden wij zelf kunnen zijn. De drama’s van landen in oorlog met elkaar of oorlog tussen verschillende bevolkingsgroepen onderling. Ellenlange vluchtelingenstromen die de wereld over gaan. Etnische minderheden die worden geïsoleerd, uitgehongerd en vermoord. Aanhangers van religies die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. De ellende van de mensen die met gammele bootjes door mensensmokkelaars als vee worden verscheept en daarbij vaak de verdrinkingsdood sterven. Vrouwen die de pech hebben in landen te leven waar ze geen rechten hebben maar op grote schaal worden verkracht. Kinderen die niet naar school mogen. Er gebeuren dingen die wij als mensen niet kunnen bevatten, laat staan begrijpen. Nu bijna een jaar geleden het drama van de MH17. Wie had vooraf ooit gedacht dat zelfs een passagiersvliegtuig hoog in de lucht, op kruishoogte, niet meer veilig zou zijn? In het voorjaar de zelfmoordvlucht van de co-piloot bij German Wings. Door deze en talloze andere verschrikkelijke gebeurtenissen worden al onze gevoelens van veiligheid zeer ernstig op de proef gesteld.

Haat en onverdraagzaamheid. Het “wij versus zij” denken. Mensen buitensluiten of verketteren. Onbekenden tot vijand bestempelen. Ik zou zo nog even door kunnen gaan, maar ik wil juist graag positieve energie hiertegenover stellen.

De wereld heeft, juist nu, liefde, saamhorigheid en compassie nodig. Daarom wil ik jullie wijzen op de site van Deepak Chopra: https://chopracentermeditation.com/globalmeditation

Op zaterdag 11 juli a.s., 18.00 uur Nederlandse tijd, vindt er een wereldwijde meditatie voor compassie plaats waar meer dan 500.000 mensen uit alle continenten en meer dan 100 landen aan mee doen. De bedoeling is om 15 minuten te mediteren waarbij je focust op compassie voor anderen. Doe ook mee! Het kost je slechts een kwartiertje van je tijd. Om geïnspireerd te raken, nodig ik je uit verder te lezen:

Dear Friend,

I’m excited to invite you to take part in the 2015 Chopra Center Global Meditation for Compassion. On July 11, join us online for a synchronized meditation event that will be live-streamed from Carlsbad, CA, to 500,000 people in more than 100 countries around the world.

Register for the 2015 Chopra Center Global Meditation for Compassion here.

Our intention for this second annual Global Meditation event is to shift the collective consciousness of our world towards compassion—a shift that is the most radical and necessary movement of our time.

In today’s society, where one in every four people feels that they have no one to talk to if they are in pain or suffering, and a large number feel disconnected from those around them, we need more people like you who will see suffering and rise up to meet it with kindness and love.

Take a stand for compassion. Join me on July 11 from wherever you are in the world.

By joining together for the Global Meditation, we will harness the collective power of intention to be the presence of compassion and create a more loving, peaceful world.

Along with my friends, bestselling author Gabrielle Bernstein and acclaimed CNN en Español anchor, Ismael Cala, I will have the honor of leading a one-hour conversation about compassion that will include a 15-minute, guided meditation and a musical performance by singer and songwriter Trevor Hall.

Last year’s Global Meditation event set the Guinness World Record for the largest online meditation gathering in history, when more than 140,000 people from nearly every country in the world came together with Deepak and meditated with one powerful shared intention – to cultivate peace.

The impact was immediate and widespread. Families came together to meditate for the very first time. Neighbors became friends as they gathered in each other’s homes. Yoga studios became true community centers, as people all over the world came together and took a stand for peace.

There is no charge for you to participate via live stream, and you will have the opportunity to ask Gabrielle and me questions using social media and the event hashtag #IAMCOMPASSION.

Simply click on the link below and you’ll be registered to participate in this special event:

I am compassion. And I’m taking a stand for a kind, compassionate world.

I hope that you will join us for this transformational experience.

With love,
Deepak

Bij deze roep ik jullie op om dit bericht zo vaak mogelijk te delen en mooie voorbeelden van compassie te zetten op
#iamcompassion and #globalmeditation2015.

Ik onderschrijf van harte de oproep van Deepak Chopra:

A Compassionate World Starts With You. It Only Takes One Person to Inspire Others and Create Widespread Change!

Be the change!

Veel liefs en succes!

Global meditation

2 thoughts on “Global Meditation for Compassion

 1. Goed doen en goed ontmoeten
  is dan wel een spreekwoord
  maar meer zie ik het
  als een werkwoord
  Je moet wel wat doen
  … of laten.

  Weet niet of dit ritueel werk
  maar een voorbeeld zijn
  werkt navolging en het
  is besmettelijk.

  >> jouw boek gearriveerd
  bij de bibliotheek

  Je hoort dus wel
  wat ik er van vond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s