Update

Lieve lezers en lezeressen,

Jullie zullen de afgelopen weken gemerkt hebben dat ik meestal een column uit het Algemeen Dagblad op deze blog publiceer in plaats van een “eigen” column over een ander onderwerp. Sommige lezers hebben hier ook op gereageerd. Uit deze reacties maakte ik op dat zij het wel jammer vonden omdat ze de AD-columns weliswaar leuk om te lezen vinden, maar mijn “eigen” columns liever lezen.

Als dat zo is wil ik jullie allereerst bedanken voor het compliment. Maar mijn keuze heeft te maken met het feit dat ik momenteel erg druk ben met verschillende projecten die tegelijkertijd heel veel van mijn vrije tijd en aandacht vergen. Omdat zelfs voor mij de dag jammer genoeg maar 24 uur heeft, heb ik – tijdelijk – deze afweging gemaakt.

Zo sta ik sinds kort ingeschreven bij een tweetal sprekersbureaus, ZijSpreekt en Speakers Academy, waar ik geboekt kan worden voor het geven van lezingen, maar ook voor het doen van dagvoorzitterschappen e.d. Voor mogelijke onderwerpen verwijs ik graag naar de gelijknamige sites. Omdat ik binnenkort al twee lezingen mag verzorgen, gaat daar uiteraard ook de nodige voorbereidingstijd in zitten.

Daarnaast ben ik momenteel bezig met het maken van een geheel nieuwe website, http://www.pascalebruinen.com. Op deze site zullen heel diverse activiteiten te vinden zijn, zoals schrijven, het geven van lezingen en advies, tips voor het ontwerpen van interieurs e.d. De site vordert gestaag en wordt erg mooi, met een groot “belevingsgevoel” en veel sfeervolle foto’s. Naar verwachting zal deze tegen het einde van het jaar officieel in de lucht zijn.

Verder ben ik doende met het uitwerken van een idee voor een tweede boek, waarin serieus interesse lijkt te bestaan. Maar totdat er echt een contract ligt, is dit natuurlijk nog niet zeker.

Zoals eerder meegedeeld doe ik daarnaast mee met het crowdwritingsproject van Andrea Germeraad, beter bekend onder haar auteursnaam Verena Germeraad, waarbij diverse Limburgse auteurs een stuk schrijven voor een bundel waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan de Toon Hermans Huizen.

Tenslotte is een literair agent geïnteresseerd in de vertaalrechten van mijn boek “Mijn eerste lijk is gelukkig vers”. Tijdens de Buchmesse in Frankfurt staat mijn boek dan ook in een internationale brochure zodat buitenlandse uitgevers hiervan kennis kunnen nemen. Ook dit vergde de afgelopen tijd het nodige extra werk zoals overleg en het aanleveren van de benodigde stukken voor de brochure. Heel leuk om te doen en wat zou het mooi zijn als mijn boek ook in een andere taal verkrijgbaar zou worden! Maar dat valt dus ook nog te bezien.

Hoe dan ook, het zijn dus hele leuke, drukke maar ook spannende tijden dus ik hoop op jullie begrip en geduld voor wat betreft mijn (tijdelijke) keuze om columns uit het Algemeen Dagblad op deze site te plaatsen. Zo gauw als mijn schema het toelaat, zal ik weer als vanouds mijn privébespiegelingen wekelijks publiceren.

Tot snel weer!

8 thoughts on “Update

 1. Hoi Pascale,

  En dan dacht ik dat ik het druk heb als pensionado 🙂

  Wat ’n schitterende projecten allemaal. De ontwikkelingen zijn grenzeloos en vol met creativiteit. Dat krijg je ervan als je een begin maakt met het waarmaken van ’n eerste droom.
  Het is je van harte gegund.
  Ik ben blij dat ik ook een bijdrage mag leveren aan het crowdwriting project van Andrea Germeraad. OP die manier houden wij in elk geval ook contact.

  Heel veel succes en vooral plezier gewenst bij alles wat je doet of nog gaat doen.

  Jacques
  de blauwe diender

  • Hallo Jacques, dank je wel voor je leuke en inspirerende reactie, die geeft maar weer aan dat ik op het juiste spoor zit! Inderdaad hartstikke mooi dat we samen in dat project zitten want ik vind het eervol om voor zo’n mooi doel, het financieel steunen van de Limburgse Toon Hermans Huizen, in actie te mogen komen. En zeker als ik dit samen met zo’n illustere én aardige andere Limburgse schrijvers mag doen zoals, onder andere, jij zelf! Fijn weekend gewenst en liefs van mij

 2. Hoi Pascale,
  Wat een boel leuke projecten en andere zaken . Geweldig
  We wensen je hierbij heel veel plezier en succes

  Groetjes
  Vivian en Frans

  P.s
  Groetjes ook aan Han

  • Beste Frans en Vivian, dank jullie wel voor jullie enthousiaste reactie, dat voelt goed! Lief dat jullie zo met me meeleven. Maar ja, wat zou ik anders kunnen verwachten van mijn allertrouwste fans van het eerste uur…? :-)))
   Ik doe hem zeker de groeten en wens jullie nog een fijne zaterdagavond en heerlijke zondag! Liefs van Pascale

 3. Mien leev Pascale,…..en dan kom je gewoon op dinsdagavond en vrijdagochtend ook nog fanatiek Bodypumpen….en dan zeg je tegen mij dat je niet snapt waar ik de inspiratie en energie vandaan haal….de pot verwijt de ketel…. zo herkenbaar dus allemaal, wij duizendpoten, dat is ook een vorm van genieten van het leven!! We zijn aan elkaar gewaagd meid!! 😉 xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s