Jammer maar helaas…

Ondanks al jullie lieve steunbetuigingen heb ik de Award voor Harper’s Bazaar Nederlandse Woman of the Year 2015 gisteren niet gewonnen. Ik geef toe dat mijn ego dat best jammer vond want als je eenmaal zover bent gekomen wil je natuurlijk ook graag als winnaar uit de bus komen. Maar ik moest mijn meerdere erkennen in Sophie Hilbrand voor haar tv-programma “Sophie in de kreukels”. Wat mij betreft is Sophie een terechte winnaar en is het dus ook helemaal geen schande om van zo’n sterke en succesvolle vrouw te “verliezen”.

Ik vind het heel bijzonder dat ik zo’n topavond heb mogen meemaken. Feestelijk aangeklede locatie (Posthoornkerk), Koninklijk Bezoek (Prinses Marilène), BN’ers (Marjolein Keuning, Sanne Wallis de Vries, Sonja Barend – die en passant een Lifetime Achievement Award mee naar huis mocht nemen – , Sylvana Simons (die de avond aan elkaar praatte in een fantastische jurk die haar wespentaille nog wat duidelijker accentueerde), Ans Marcus, om er een aantal te noemen), heerlijk eten, leuk gezelschap en met een mooie en ontroerende muzikale omlijsting van Wende Snijders (die een fantastische David Bowie cover deed van We could be heroes) en harpiste Lavinia Meijer (beiden eveneens genomineerd).

Wetende dat ik door Harper’s Bazaar als genomineerde was uitverkoren samen met anderen zoals Dafne Schippers, de gezusters Birgit en Katja Schuurman, Chantal Janzen, Nikkie Plessen, Hanna Verboom, Marianne Thieme en Carice van Houten, ben ik vandaag trots en met opgeheven hoofd terug naar het zuiden gereisd.

Dus dank je wel, Cécile Narinx van Harper’s Bazaar, voor deze grote eer en de onvergetelijke avond. Het was me een genoegen!

Willen jullie een beeldverslag zien, klik dan op http://www.harpersbazaar.nl/mode-juwelen/news/g324/zien-het-beeldverslag-van-het-women-of-the-year-event/? (rechtsonderaan zie je mij trouwens zitten, op de rug gezien).

Bazaar3Bazaar4Bazaar5Bazaar7Bazaar8

26 thoughts on “Jammer maar helaas…

   • Strijdbaar in welk opzicht?Kom deze mevrouw telt in alle opzichten niet meer mee.Ze wordt instand gehouden en opgehaald door een taxi en weer terug gebracht op kosten van de belastingbetaler net als dat hele feest waar u was! Maar ik gun het u! Grande dame,dat was Maria Callas Als je Nessun- Dorma foutloos kunt zingen dan……….ben je iemand.Ps u had een mooie jurk aan.N.Lindhout.

   • Nee, gelukkig heeft de belastingbetaler aan dit feest geen ene rooie cent hoeven bijdragen meneer Lindhout! Want dit werd betaald door de sponsors. En mevrouw Barend was zeker strijdbaar, ze heeft namelijk opgeroepen om ook tegenwoordig nog journalistiek integere programma’s te maken die niet alleen worden afgerekend op de kijkcijfers. Dat vind ik heel mooi en wellicht ook een broodnodig tegengeluid in onze door commercie geregeerde wereld. Dank u wel voor het compliment over mijn jurk, ik vond het ook een geslaagde keuze!

   • Goed zo,
    maar ik vind dat de prijzen
    zo bij de bekende clan blijft…
    Een frisse wind, een uitgestoken nek
    boven het maaiveld.
    Een andere koers…
    Zo blijft alles bijna bij het oude.
    Een boek schrijven om de prijs te winnen,
    een liedje en je krijgt een medaille van H.
    van Veen. Ach ja. Het zal wel weer…
    Ik schrijf mijn eigen regels…
    en wijk daar niet van af om
    dan te kunnen winnen.
    Jij succes!

   • Dank je wel voor je reactie, die stel ik op prijs. Ik hecht er wel aan om te benadrukken dat ik mijn boek destijds natuurlijk nooit heb geschreven met het idee dat ik eender welke prijs hiermee zou kunnen winnen. Dat zou ook de allerslechtste reden ooit zijn om aan een boek te beginnen. Ik vind de nominatie wel een stukje erkenning en dat is leuk, niet meer en niet minder. Ik vaar mijn eigen koers. Als dit anderen ook bevalt, is dat meegenomen. Zo niet, zij het zo. Ik stel me in ieder geval open voor nieuwe ervaringen en kijk vol nieuwsgierigheid wat er op mijn pad komt!

   • Net als ik dus
    Helaas is poëzie wat minder in de smaak
    Mijn werk vind ik veel beter dab gemiddeld, dat durf ik wel te stellen.
    Erkenning vinden en ontvangen door groot publiek blijft moeilijk.
    Een uitgever vinden is dan nog zwaarder
    en kost het nodige wat ik niet heb.
    Ook kunnen er dan eisen gesteld gaan worden en werkdruk kan ontstaan.
    Juist dát kan ik niet vanwege mijn beperking…
    Misschien word ik via jou ook wat meer bekend hihi
    Succes voor jou

   • Als ik je één advies zou mogen geven, is het wel om nóóit op te geven, tenminste niet als het je droom is. Als jij in jezelf gelooft, moet je ervoor gaan. Het kost niets om een uitgever te vinden, je kunt gewoon je gedichten of manuscript mailen naar de betreffende afdeling (sommige willen het echter per se per post ontvangen). Alle benodigde informatie vind je gewoon op internet. En wat betreft die (werk) druk; ja, er zal een deadline komen maar die wordt in goed onderling overleg vastgesteld. Een gemakkelijke oplossing om dit te omzeilen is om je werk pas aan een uitgever te laten zien als het al helemaal af is. Als ze interesse hebben, zullen ze ermee verder willen. En zo niet, heb je het in ieder geval geprobeerd. Ik zou het zeker doen! Mocht je dit gaan proberen, wens ik je alle succes daarbij!

   • Door mijn beperking zie ik er toch weinig heil in.
    Heb al wel twee bundeltjes uitgegeven.
    Wedstrijden gewonnen of waardering gekregen.
    Ik ben vindbaar op internet, verschillende blogs en FB.
    Soms maak ik iets n.a.v. iets van iemand anders en dat wordt ook opgepakt.
    Jammer dat ik niet gevraagd word al is dat voor mij soms lastig.
    Bovendien is poëzie en korte stukjes iets wat ik kan, maar wat minder gewild is.
    Dwdd heb ik ook geprobeerd zonder succes.
    Nu gedicht naar krant en voetbal international…
    Afwachten.
    Goede feestdagen en een gezond jaar!

 1. Hallo Pascale,

  Jammer, dat zeker. Maar je bent niet alleen een sportieve verliezer maar ook een goeie. Jij staat aan de wieg van een mooie nieuw leven, dat staat als een paal boven water. Hoe dat leven er verder uit zal zien, zal jij helemaal zelf bepalen. Het feit dat jij hier bij aanwezig was is veelzeggend. Daaruit blijkt duidelijk dat jij uitgebroken bent uit een wereld van kaders, regels en vaste patronen. Wij spreken elkaar binnenkort en ik weet nu al dat jij heel erg enthousiast zal zijn over jouw ervaringen.

  Hartelijke groet, Jacques

  • Oh Jacques, dat klinkt ontzettend spannend, ik heb er ook echt heel veel zin in! Eerst ga ik me concentreren op Onveranderd Anders, vind ik ook echt een mooie en dankbare uitdaging. En zeer binnenkort komt mijn website online, daar ben ik nu de laatste dingen voor aan het doen. Het mooie vind ik dat jij eigenlijk dezelfde ervaringen hebt. Jij bent ook van het een naar het ander gegaan; je hebt prachtige dingen meegemaakt, inspirerende mensen ontmoet, je bepaalt zelf de kant waar je op gaat. Dat is wellicht het allermooiste; dat je zelf de regie voert! Ik vind het daarom extra leuk dat we “collega’s” zijn bij Onveranderd Anders!

  • Nou mijn ego moet juist steeds minder belangrijk worden, vind ik. Althans, daar werk ik hard aan want het gaat in het leven uiteindelijk over hele andere dingen die er echt toe doen. Maar ik ben er op dit vlak natuurlijk nog lang niet want ik vind het toch wel een eer dat mijn persoontje tot de genomineerden behoorde. Dus ik heb nog een hele lange leerweg te gaan 🙂

 2. Jammer Pascale, dat je niet gewonnen hebt. Jouw boek vond ik in ieder geval het lezen waard. Succes met je verdere ambities.

 3. Met die ego gedachte heb ik ook veel moeite. Dat jij tussen al die andere vrouwen wordt genomineerd wil wel wat zeggen over je persoon. Zo kick ik er toch nog altijd op dat ik in Wijze Vrouwen van Susan Smit sta tussen dames als Isabelle Allende, Shirley Maclain, Prinses Irene en Majoor Boschhart om er maar een paar te noemen. Ik voel me niet van dat kaliber maar ja, het streelt mijn ego wel dat ik even naast hen gezet ben. Misschien kunnen we het er nog eens over hebben als we elkaar weer zien.

  • Ja, moeten we zeker eens doen Elle! Het mooiste is als je zover bent dat je je ego helemaal aan de kant hebt geschoven, dus dat je noch je hoofd op hol laat brengen door een compliment, noch je kop laat hangen na een rotopmerking. Maar daar ben ik nog laaaaang niet…, al doe ik wel hard mijn best 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s