Lezing voor Limburgse Werkgevers Vereniging 11 juli a.s.

Op 11 juli 2016 houd ik een lezing voor de dames en heren van de studieclub Noord-Limburg II van de Limburgse Werkgevers Vereniging.

Titel: “Alles wat u altijd al had willen weten over het vak van officier van justitie maar niet durfde te vragen”.

In deze lezing vertel ik aan de hand van mijn boek, “Mijn eerste lijk is gelukkig vers”, wat het in de praktijk betekent om officier van justitie te zijn. Wat houdt dit boeiende en enerverende beroep nog meer in dan alleen een eis formuleren in de rechtszaal? Aan de orde komen vragen als “Welke dilemma’s spelen er op het snijvlak van opsporing, veiligheid en rechtshandhaving?”; “Wat is de positie van het slachtoffer in het strafproces, wat doet de confrontatie met ernstige zedenmisdrijven met een officier die zelf moeder is en hoe is het om als vrouw leiding te geven aan de politie, die ook anno 2016 nog overwegend een mannenwereld is? En is er eigenlijk überhaupt ook plek voor emoties binnen de rechtspraak?”

Het belooft weer een leerzame en gezellige avond te worden!

4 thoughts on “Lezing voor Limburgse Werkgevers Vereniging 11 juli a.s.

  1. Daar was ik graag bij aanwezig geweest. Het betreft immers een boeiend en actueel thema. Ware het niet dat ik op die avond in het Toon Hermans Huis te Roermond in gesprek ga met mantelzorgers/partners van kankerpatiënten. Ook een boeiend thema natuurlijk, maar wel van geheel andere aard.
    Ik wens jou in elk geval heel veel plezier toe bij jouw lezing.

  2. Dag Pascale
    Inderdaad wordt dat een leerzame avond. Helaas hoor ik niet bij de club van genodigden. Ik wens je heel veel succes. En hopelijk komt er weer een column over. Die lees ik telkens met veel interesse en plezier. Dank je wel daar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s