Mijn boek ‘Het jaar van de uil’ is uit!!!!

Vandaag is de dag dat mijn tweede boek, Het jaar van de uil, is verschenen. Na een proces van maandenlang  nadenken en schrijven, redactionele opmerkingen lezen en verwerken en marketingideeën bespreken is het nu eindelijk, eindelijk zo ver: het boek ligt echt in de boekhandel!

img_3007

En er zit ook nog een prachtige gepersonaliseerde boekenlegger bij…

img_3005

img_3006

img_3003 img_3001 img_2996

Een ontroerend moment, zeker gelet op het feit dat dit boek gaat over de bijzondere voorvallen die mij ten deel vielen na de dood van mijn vader, hetgeen uiteindelijk is uitgemond in een magische gebeurtenis die mij voorgoed heeft veranderd.

Het schrijfproces leek vaker op een ritje in een emotionele achtbaan waarbij ik in een karretje zat dat af en toe zelfs even over de kop ging. Vooraf had ik hier wel rekening mee gehouden, maar eenmaal bezig greep het me soms toch nog onverwacht naar de keel. Om zo beeldend te kunnen schrijven, moest ik immers wel terugkeren naar de rauwe emoties van toen. Daarom was ik ook echt bekaf en helemaal leeg toen ik het manuscript, op de dag van de deadline (!), doorstuurde naar de uitgever.

Maar dat ligt nu allemaal achter me. Vandaag is een prachtige dag, een waarnaar ik heel erg lang heb uitgekeken.

Het boek is dit keer opgedragen aan mijn lieve kinderen maar omdat mijn vader de hoofdrolspeler is, vind ik het gepast om hier – op deze speciale dag – een foto van hem te plaatsen uit zijn jonge jaren.

Papa. deze is voor jou xxx

img_3014

 

8 thoughts on “Mijn boek ‘Het jaar van de uil’ is uit!!!!

 1. Geweldig Pascale,

  Van harte gefeliciteerd met dit tweede boek. Wat ik er tot nu toe over gelezen en gehoord heb, heeft mijn nieuwsgierigheid alleen maar aangewakkerd. Jouw eerste boek ‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’ heb ik met heel veel plezier gelezen. Natuurlijk kende ik jou als Officier van Justitie, maar gaandeweg de tijd, en vooral vanaf de tijd dat jij begon te schrijven, leerde ik je ook kennen als mens. Een pracht mens, vol van schrijversambitie, met liefde voor dit nieuwe vak. Daarvoor moest je het oude loslaten.
  Met dit tweede boek laat je voor de tweede keer écht los. Tenminste, dat lees ik in alle voorbeschouwingen. Een heftig proces, omdat het over jouw vader gaat.
  Zondag zal ik aanwezig zijn bij de presentatie van het boek. Ik weet zeker dat ik daar een hele trotse Pascale zal aantreffen.

  • Dank je wel! De echte verwerking heeft in 2013 plaatsgevonden, over dat proces gaat het boek natuurlijk ook. Maar dat laat onverlet dat het schrijven vergde dat ik die tijd bewust moest herbeleven en dat was bij tijd en wijle nogal emotioneel. Maar het boek is zeker ook een verhaal over hoop, veerkracht en magie. Over hoe prachtige dingen kunnen voortkomen uit iets dat zo verdrietig is. En over wat ik hieruit heb geleerd, zodat mijn lezers hier indien gewenst hun voordeel mee kunnen doen.

 2. Pascale,
  Proficiat met je tweede boek. Ik weet nu al dat ik evenveel plezier zal beleven aan het lezen van dit boek alsdat ik dat had bij het lezen van het eerste.
  Geniet ervan en tot zondag.
  John Essers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s