4 gedachten over “IMG_1353

 1. Beste Pascale,

  Ik ben geen lezer en zeker niet van boeken, maar jouw boek heeft toch een prikkel losgemaakt.
  Ik blijf alleen zitten met het gegeven dat rechters, magistraten zoals je ze noemt NIET binnen de wereld Nederland leven. Ik vind de straffen hopeloos en nu ik (bijna) in zijn geheel gepensioneerd ben ga ik wel een in Utrecht bij een rechtzaak kijken en luisteren.
  ik zie vaak eenzijdig verdachten en een rechter die het geitenwollen sakken verhaal slikt en de dader mededeeld dat hij niet meer mag doen.
  jammer dat dit niet veranderd. BV Nederland gaat zo naar de knoppen.
  Ik heb net als jij veel politieagenten in mijn familie en verneem de kromme tenen die zij hebben bij aanhoudingen enz.
  Indien wij de rechtelijke macht gaan waarderen zullen deze rechters eens uit het glazenhuis moeten komen en ook net als jij stage moeten gaan lopen.

  verder stel ik voor dat advocaten net zoals de verdachten moeten worden veroordeeld als zij, lees je laatste hoofdstuk wat voor blofte zij hebben gedaan, de boel weer eens hebben bedrogen en voorgelogen.
  Dan zou er eens een erlijk een duidelijk proces komen zonder al die lul verhalen.

  De Column zijn vaak leuk en prikkelend dat was je boek ook.
  Hou mij aan het lezen en kom met boek 2.

  • Geachte heer of mevrouw van Rijn, dank voor de reactie en de complimenten over mijn columns en boek. Ik ervaar het als een eer dat u mijn boek wel heeft gelezen terwijl u aangeeft “geen lezer” te zijn. Zoals u in mijn boek zult hebben gelezen, moet er in iedere strafzaak ook met de persoon van de verdachte rekening worden gehouden. Dat wil zeggen met zijn achtergrond, of hij wel of niet psychische problemen heeft, of hij wel of niet eerder is veroordeeld e.d. Die persoonlijke omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de straf soms anders (lager) uitvalt dan gedacht.
   Tot dusverre is het zo dat rechters in opleiding – als ze nog kunnen kiezen om rechter of officier van justitie te worden – een tijd doorbrengen bij het Openbaar Ministerie waar ze dan als officier stages bij de politie moeten lopen. Dus als het goed is weten ze uit eigen ervaring hoe de politie op straat te werk gaat.
   T.a.v. advocaten heb ik in mijn boek uitgelegd dat zij heel ver mogen gaan om de belangen van hun cliƫnten te verdedigen, want verdachten hebben nu eenmaal het recht om te zwijgen of om te liegen.
   Fijne zondag nog!

 2. Bedankt voor de reactie.

  Mijn verstand zegt ja dat klopt je moet je inleven ook verdachten hebben rechten maar mijn gevoel en daar ga ik voor geeft aan dat wij daar te ver in zijn doorgeschoten.

  Als ik een rechtzaak bijwoon, gewoon uit interesse samen met mijn zoon, hij is inspecteur bij de politie zo`n zijistromer. Zie ik personen die aanwijsbaar iets fout hebben gedaan en dat verneem ik uit de politie organisatie, een kaartje op zak hebben van een of andere advocaat en dan doodleuk alleen naam enz opgeven de rest lieg en bedriegen.

  In mijn overtuiging en wij zitten wat leeftijd betreft maar met een 10 jaar verschil, hadden wij nog respect.

  Nee de zaken die ik zie en meemaakt kom ik bozer uit de rechtzaal en met veel krommen tenen en denk ik is de rechter nou sociaal werker of beoordelaar van het recht en hoeder tegen het onrecht. Kijkt hij of zij wel eens tijdens de avondmaaltijd naar rechts en links thuis en denk dan heb ik het goed gedaan. Als hij zijn kinderen ziet zal deze toch eens dit goed zichzelf moeten evalueren.
  Ik zou niet goed slapen bij het boeventuig dat lachend de rechtzaal verlaat.

  Als opvoeder van mijn kinderen gebeurde dat niet, fout op de blaren zitten. Denk maar aan die chaufeur die een opa en kleinkind doodreed. Of de veroordeling in Duitsland van een kindermoordenaar, de moeder stond op en deed haar plicht.
  Dit optreden gaat het ook eens gebeuren in Nederland en daar willen wij allen niet heen.

  Goed jij doet je best zoals ik heb gelezen en je heb eigen klankbord thuis om ook deze frustatie af te blazen..

  Ik wacht op je nieuwe boek normaal doe ik over een boek ruim 5 jaar en die van jouw in nog geen 3 maand.
  Nogmaals mijn compliment en succes met schrijven.

  Gr Henri van Rijn

  • Geachte heer van Rijn, nogmaals dank voor uw reactie en uw compliment.Ik ga zeker een tweede boek schrijven dus ik hoop dat ik u in de toekomst weer als lezer van mijn nieuwe boek mag verwelkomen! Fijne dag nog, groeten van Pascale Bruinen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s