Over deze blog

Cool dat je mijn blog wilt lezen! Elke vrijdag publiceer ik een nieuwe column. De nieuwste verschijnt altijd als eerste in beeld op de homepage. Inmiddels staan er al heel wat in mijn blog. Ik schrijf graag over heel uiteenlopende onderwerpen die ik voor jouw leesgemak in categorieën heb onderverdeeld. Je vindt ze in de rechterbalk onderaan. Als je erop klikt komen alle columns uit die categorie onder elkaar op het scherm. Door naar beneden te scrollen kun je van de ene naar de andere gaan. Op de i-pad kun je ze vinden via “menu”.

Zo vind je in de categorie “feel good” columns waar je op een prettige manier warm van wordt en die kunnen ontroeren. Gewoon lekker om te lezen of even bij weg te dromen. Dan “glamour”, waar ik aandacht besteed aan mijn en andermans (al dan niet succesvolle!) pogingen dit aardse bestaan meer glans te geven. De categorie “hot items” bevat columns over spraakmakende of actuele onderwerpen. “Lifestyle” gaat over de dagelijkse en zeer herkenbare dingen des levens en “pubers” gaat over, nou ja, pubers. En daarover valt héél wat te vertellen. Tenslotte “travel”. Hier vind je columns over diverse hilarische dingen die op vakantie kunnen gebeuren of echt gebeurd zijn. Maar hier tref je ook de verhalen aan van dingen die je eigenlijk net niet wilt meemaken op vakantie!

Onder “What’s Up” vind je mijn mededelingen of korte actuele berichtjes.

De meeste columns zijn grappig, hoewel ze soms ook een serieuze ondertoon kunnen hebben. Ik hou er vooral van vaak de spot met mezelf en soms ook een klein beetje met anderen te drijven. Maar dan wel op een prettige manier. Er zijn columns die verdeeld zijn in deel 1 en deel 2. Weliswaar vormen die samen een compleet verhaal, maar de columns zijn zo geschreven dat je ze ook los van elkaar kunt lezen.

Met mijn columns wil ik je heel even een onbezorgd en ontspannen moment voor jezelf cadeau doen. Want dat heb je wel verdiend! Als je mijn columns leest, hoop ik dat je denkt: já, dat gebeurt mij nou ook altijd! En dat je ermee kunt lachen.

Als columnist is natuurlijk niks zo geweldig als gelezen worden. Zo vaak en zo veel mogelijk. Ik ben hierop geen uitzondering. Dus als je een column leest die je bevalt zou je je kunnen aanmelden als volger (klik dan op de rechterbalk op “Follow blog via email”) en dan krijg je automatisch een mailtje als ik weer een nieuwe aanwinst op mijn blog heb gezet.

Tenslotte vind ik het super als je me feedback geeft op mijn columns. Ik zal altijd proberen te antwoorden!

En mocht je meer van mij willen lezen, zou je ook eens een kijkje kunnen nemen op mijn andere blog, http://www.cruisecraver.com, een blog die helemaal in het teken staat van een van mijn andere favoriete hobby’s: cruisen!

Tot blogs!

18 gedachten over “Over deze blog

 1. Hoi Pascalle, ik ben benieuwd wat de reacties a.s vrijdag zullen zijn…haha echt te gek geschreven.
  Een trouwe verkoper, gebruiker en tupverslaafde!!
  groetjes Jolanda

  • Hallo Nicole, welkom op mijn blog! Erg leuk dat je je als 25e volger hebt aangemeld, zo krijg je vanzelf iedere week een seintje via de mail als er een nieuwe column op staat. Veel leesplezier, Pascale

 2. Hoi Pascale,
  Na het lezen van het artikel over jou vandaag in het ED ben ik nieuwsgierig geworden en zodoende hier terecht gekomen. Ik heb je kerstblog gelezen en het smaakt naar meer! Ik zou graag je collum in de mail ontvangen. Je hebt een leuke stijl van schrijven en we zitten in dezelfde levensfase qua leeftijd en gezin. Leuk dus om je in de toekomst te volgen. Veel succes!

  • Hallo Caroline, van harte welkom op mijn blog! Super leuk dat mijn columns naar meer smaken en dat je volger wilt worden! Als je op de site zit, klik dan in de rechterbalk op “Follow blog via email” en dan krijg je automatisch een mailtje als ik weer een nieuwe aanwinst op mijn blog heb gezet. Je moet dan wel enkele persoonlijke gegevens achterlaten, zoals je emailadres, maar wees gerust want dit verschijnt niet in beeld voor andere lezers op de blog.
   Dank je wel voor je mooie woorden. Ik hoop dat je veel leesplezier mag beleven! Fijn weekend en groetjes van Pascale

 3. Hai Pascale,

  Ik heb altijd veel plezier in het lezen van jouw collums. Je schrijft op een leuke, grappige en fijne manier. Ik zit ongeveer aan het beeldscherm gekluisterd om van het begin tot het end te lezen. Blijf vooral door schrijven, daar doe jij mij een groot plezier mee.

  • Hallo Meera, wat een mooi compliment maak je me, daar word ik echt door geraakt! En dank je wel dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten. Ik stel dat zeer op prijs. Anderen plezier bezorgen door mijn schrijven is zo’n beetje het mooiste dat er is dus door jouw reactie word ik alleen maar gemotiveerd om door te gaan! Misschien dat je dan ook blij wordt van mijn boek dat op 20 januari 2015 zal uitkomen. Dat heeft de titel: “Mijn eerste lijk is gelukkig vers” en gaat over mijn – soms grappige en dan weer indringende of spannende – (echte) belevenissen als vrouwelijke officier van justitie. Bij “What’s up” op deze blog kun je daar meer informatie over vinden en zie je ook hoe de omslag er uit ziet. In ieder geval alvast een fijn weekend gewenst en groetjes van Pascale!

 4. Ik reageer op de column in het AD van 23 april jl.. Ik heb bewondering voor je Pascalle; drukke baan, je huishouden etc.. Maarre….. waarom niet wat (meer) huishoudelijke taken uitbesteden?? Je houdt dan echt meer tijd voor jezelf over!! Als je mijn buurvrouw was zou ik je komen helpen!!

  • Hallo Helene, dank je wel voor je leuke reactie en je advies. Ja, dat heb ik in het verleden wel gedaan maar dat is me niet zo goed bevallen. Maar je hoeft echt geen medelijden met me te hebben want het houdt me wel fit! Misschien is het tijd voor een tweede boek want toen heb ik wel af en toe wat huishoudelijke taken op een lager pitje gezet onder het mom van “ik moet mijn deadline halen”, ha ha! Groetjes van Pascale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s