Over de auteur

Ik schrijf graag over grappige, soms ontroerende maar altijd heel herkenbare situaties uit het leven van alledag.  Ben jij, net als ik, ook druk-druk-druk? Moet je je aandacht evenredig zien te verdelen over je werk, het huishouden, je partner en je kids? Voel je je ook soms net een duizendpoot? Dan is deze blog met columns geknipt voor jou! Hier lees je mijn persoonlijke ervaringen die je vast en zeker regelmatig bekend zullen voorkomen. Ik hoop vooral dat mijn columns een (glim)lach bij jou als lezer(es) tevoorschijn zullen toveren. Maar het is ook mooi als ze je aan het denken zetten of enige troost bieden.

Van 22 september 2012 tot en met 31 december 2015 heb ik een wekelijkse column over mijn werk als officier van justitie geschreven in het Algemeen Dagblad. Ook heb ik zowel in  2012, 2013 en 2015 vier artikelen over mijn werk in relatie tot kinderen geschreven voor Mama Magazine, for all fabulous moms. Deze artikelen vind je onder het kopje “Gepubliceerde Artikelen”.

Daarnaast ben ik gek op reizen en dan vooral op cruisen. Ik heb zelfs een tweede blog die helemaal over cruisen gaat, http://www.cruisecraver.com. Daar vind je alles over het leven aan boord van de prachtige schepen van Royal Caribbean en Celebrity Cruises, veel informatie over Caribische en Europese bestemmingen en heel veel zelfgemaakte foto’s. Kortom, ook deze blog is zeker een bezoekje waard!

Als je wilt reageren op een column, kan dat altijd door een reactie achter te laten op mijn blog. Hoe je dat doet, vind je onder “Contact”.

Ik hoop je als vaste lezer van mijn blog te verwelkomen.

Geniet ervan!

Pascale Bruinen

www.pascalebruinen.com

https://nl.linkedin.com/in/pascalebruinen

f: PascaleBruinenOfficial

 

 

29 gedachten over “Over de auteur

 1. Kunnen we ook verzoek columns aanvragen? Iets over onze favoriet bij de Voice bijvoorbeeld? Paul Turner? He is errug cool, and heeft vlinders in zijn broke. Dankeblieft.

  • Nou ik denk dat ik dan geen tijd meer heb om te werken en alleen nog maar bezig ben met columns schrijven. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn maar vooralsnog verdient dit niet echt zodanig dat ik van mijn hobby mijn werk kan maken!

 2. Hola Pascale,
  Estamos muy contentos y “simpaticos” de poder ver tus columns.
  De momento no entendemos nada, ya sabes nuestro nivel de holandes es nulo.
  Es una lastima, pero siendo quien es la autora del blog sabemos seguro que las columns son high level,…..
  Intentaremos traducirlos….

  Montse i Toni

  • Hola amics catalans! Muchas gracias por la vuestra reacción, así mi blog es muy internacional… Es una lastima que no entendeis nada pero mi amiga Monique va a traducir una para vosotros, vale?
   Dentro de poco voy a hacer una sobre Barcelona/Catalunya….
   Un abrazo muy fuerte para todos y hasta muy pronto!
   Adeu i visca el Barça!!! Pascale

  • Hee die Raymond, wat ontzettend leuk wat van jou te horen! Super dat je daar in Oostenrijk mijn blog hebt ontdekt. Kun je ook eens op een andere manier volgen wat er zoal gebeurt in ons kleine landje!
   Vandaag biedt het landschap hier trouwens ook een ietsie-pietsie Oostenrijkse aanblik want het is voor het eerst deze winter wit buiten! Greetz, Pascale

 3. Dag Pascale,
  Mijn complimenten voor de leuke columns!
  Ik ben op dit adres uitgekomen omdat leerlingen van mijn school (HAVO/VWO) een affiche hebben ontworpen in het kader van “fietsverlichting laat je zien”, een wedstrijd uitgeschreven door Veilig Verkeer Nederland. Hun affiche is genomineerd voor de eindronde. Als zij de eindronde winnen, er zijn 5 affiches genomineerd, zal hun affiche in 2013 in heel Limburg komen te hangen!
  In het ontwerp zit de foto die ze op jouw blog hebben gevonden, nl. bij het onderwerp Kamikaze Piloten.
  Mijn vraag luidt: weet jij wie deze foto gemaakt heeft, wij willen natuurlijk geen problemen krijgen met copyrights.

  Groet, René

  • Hallo René! Welkom op mijn blog en dank voor je compliment! De foto is uit het “archief van EHF” (ik weet zelf niet waar dit voor staat maar zo staat het onder de foto) en stond een aantal jaren geleden op de site van Blik op Nieuws.nl.
   Wat hartstikke leuk dat de leerlingen van jouw school van HAVO/VWO zo’n affiche hebben ontworpen want je licht op de fiets aan doen, kan letterlijk levensreddend zijn. Dat ze ook nog genomineerd zijn voor de eindronde is helemaal te gek! Dat is een prestatie om trots op te zijn. Ik ga duimen dat jullie de eindstrijd gaan winnen, het zou echt kicken zijn als jullie affiche dan overal in Limburg te zien zal zijn!!!
   Heel veel succes en ik zou graag horen hoe het is afgelopen! Groeten van Pascale, ook aan de betreffende leerlingen!

 4. Hallo Pascale,
  ik heb je interview gelezen in het brabantsdagblad, en ik ben naar je blog site gesurfd.
  Ik ga je wekelijkse blogs lezen, lijkt me leuk.
  ik ben benieuwd.

  Gr Hans

 5. Geachte mevrouw Bruinen
  Ik wil u even laten weten dat ik altijd zeer geniet van uw column in het Algemeen Dagblad zeker die van hedenochtend over de fietsers heeft mijn grote instemming. Maar ik moet er wel stellen dat er vanuit de overheid zowel het OM als de politie helemaal niets tegen gedaan wordt, als je vroeger aan de verkeerde kant van de weg fietste en een politieagent zag dat dan toeterde hij of gaf je een waarschuwing. Mijn vrouw en ik fietsen graag en als wij dan netjes naast elkaar op het fietspad aan de rechterkant van de weg fietsen en er komt een tegenligger aan dan en dat zeer tegen de wil van mijn vrouw taxeer mijn tegenstander, is die groter en sterker dan ga ik al mopperend achter mijn vrouw fietsen maar denk ik dat ik kan winnen dan blijf ik rechtdoor fietsen en geld puur het recht van de sterkste totdat degene die bang is afstapt of in de berm of op de stoep gaat rijden en dat ben ik niet. Het gevolg is dat wij samen niet zo vaak meer fietsen en als we dat wel doen dan zoeken we landweggetjes zonder fietspad. En de oplossing is zo simpel. Bij de bijstand gerechtenden zitten voldoende personen met goede capaciteiten die tot BOA opgeleid kunnen worden met maar 1 opdracht. Bekeur iedere fietser die zich niet aan de verkeersregels houd. Resultaat 1. Een beter inkomen voor de BOA. 2 besparing op de bijstand uitkeringen en 3 Het verkeer wordt veiliger

  • Beste heer Kars, dank u wel voor uw compliment, uw uitgebreide reactie en suggestie. Ik kan me uw ergernis levendig voorstellen als je je zelf netjes aan de regels houdt en anderen dat niet doen en daarmee wegkomen. Helaas is volledig handhaven op dit gebied gelet op de capaciteit en prioriteiten van de politie niet mogelijk. Bedankt voor het meedenken en wie weet verandert er nog een en ander ten goede! Maar het begint altijd met de eigen verantwoordelijkheid. Met vriendelijke groet, Pascale Bruinen

 6. Hallo Pascale,
  Hierbij een berichtje uit het midden van het land, uit Baarn. Met veel plezier lees ik iedere donderdag je column in het AD. Mijn vriend werkt als rechercheur en veel van je verhalen zijn daardoor goed herkenbaar.

  Mede dankzij jou leuke column schrijf ik tegenwoordig zelf ook. Ik heb een eigen sportschool en in de dorpskrant zijn inmiddels drie van mijn columns verschenen. En ja, de volgende ligt al weer op de plank. De reacties van leden en vrienden zijn erg positief.

  Dus aan jou: heel veel dank voor de inspiratie!

  Een fijne dag gewenst en veel succes met je goede werk!
  Annemije

  • Hallo Annemije, wow, dat vind ik een enorm compliment, dank je wel! Ik voel me echt heel vereerd dat ik een – kleine – bijdrage heb mogen leveren aan jouw schrijfprestaties. Fijn dat ik zo inspirerend ben, dat motiveert mij op mijn beurt weer om zo door te gaan. Ik wens jou heel veel succes met jouw columns, je bent goed bezig! En nu je het toch over een sportschool hebt; misschien ben je dan ook wel geïnteresseerd in mijn columns over Bodypump (1, 2 en 3) op deze blog…Veel lees- en schrijfplezier, groetjes van Pascale, ook aan je rechercheur!

 7. Wat een prima column vandaag (12/3/15) in het AD over pooiergozers. Ik zou deze column graag op Facebook zien (en vervolgens zoveel mogelijk gedeeld) als waarschuwing voor al onze meiden!

   • Beste Pascale,
    Ook ik heb met belangstelling de column gelezen betreffende de zgn.pooiergoozers. Als moeder van twee tienerdochters is dit fenomeen zeer beangstigend.
    Iets eerder stond er in het Ad een bericht “Jacht op klant jonge prostituee”, hierin kwam landelijk officier mensenhandel Dhr. ten Kate aan het woord.
    Met verbazing las is zijn opmerking over het opvallende verschijnsel dat steeds meer minderjarige meisjes in de prostitutie terecht komen. Zijn reactie was namelijk dat ‘de drempel tegenwoordig kennelijk lager is”.
    Ik kan mij niet voorstellen dat Dhr. ten Kate niet op de hoogte is van de invloeden van social media.Mijn dochters krijgen via hun smartphone whatsapp-berichtjes van wildvreemden. Hierin worden direct complimenten gemaakt en de vraag gesteld of ze meisjes zijn ……. Gelukkig worden deze berichtjes door mijn dochters geblokkeerd, maar er zullen genoeg meiden zijn die zeer gevoelig zijn voor deze aandacht en dan is het contact zeer snel gelegd.
    Op de een of andere manier weten deze figuren jonge meiden te benaderen door via whatsapp-groepen te infiltreren. Hoe ze het doen, is mij een raadsel. Wat ik wel weet, is dat ik nooit hoor dat volwassenen berichten ontvangen van dien aard. Ik heb nooit zoiets ontvangen, mijn man ook niet. Navraag bij vrienden, familie, buren, leidt tot het zelfde antwoord. Hoe is het mogelijk dat de ‘juiste’ doelgroep door deze enge figuren te benaderen is??
    Met vriendelijke groet,
    Yvette

   • Hallo Yvette, tja, daar is – denk ik – niet een duidelijk antwoord op te geven. Mensen met dit soort kwade bedoelingen kunnen ingangen creëren in whatsapp-groepen omdat ze daarnaar gericht op zoek gaan. Daarom is een open communicatie met je pubers en goede voorlichting, zowel voor kinderen als ouders, heel belangrijk. Een gewaarschuwd mens telt immers nog steeds voor twee. Succes met je dochters! Groeten van Pascale

 8. Hoi Pascale, iech höb dien book es e-book gekoch en iech gaon ’t mèt väöl aondach en plezeer leze. Groete, Arthur Willems, v/h Mestreech, noe Utrech

   • Oet! Leuk en Good um te leze. Väöl vaan gelierd. kin ’t wèrrek vaan avvecaot wel, mèr vaan OvJ neet. Noe wel. Leuk interview in NRC gister! Kerkraoj, waor iiech vergete. Tot gaw. Hoop iiech!

   • Oet! Mèt väöl plezeer geleze en ouch väöl vaan gelierd. Weet wel wie avvecaote wèrreke mèh neet OvJ. Gans nuij! Iech hoop diech weer ‘ns te zien, haw diech, Tuur.

   • Daanke Tuur, wat leuk dees reaksie. Iech zal straks trowwes nog u belangriek beriech op miene site zètte, misjiens kins de dat nog mètpakke. Veul kompleminte vaan miech

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s