Breaking News

Gisteren heb ik een contract getekend voor mijn eerste boek bij uitgeverij De Fontein! Uitgerekend ook nog op de verjaardag van mijn overleden vader, aan wie ik het boek zal opdragen. Ik ben super blij en ontzettend trots op deze mijlpaal.

Onderstaand vinden jullie de tekst die vandaag verscheen op de website van de uitgeverij:

“Pascale Bruinen tekende deze week bij Uitgeverij De Fontein het contract voor haar eerste boek ‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’. Hierin geeft ze een kijkje achter de schermen in haar functie van officier van justitie en beschrijft ze aan de hand van veel voorbeelden welke impact haar werk op haar heeft als mens en moeder.

‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers. Lotgevallen van een vrouwelijke officier van justitie’ verschijnt begin 2015 bij Uitgeverij De Fontein.

Pascale Bruinen is officier van justitie in Maastricht en schrijft columns voor het Algemeen Dagblad. Ook heeft ze artikelen geschreven voor Fabulous Mama Magazine en blogt ze regelmatig op haar eigen sites,www.coolcolumns.com en www.cruisecraver.com.”

Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden van de voortgang!

Veel liefs van Pascale

28 gedachten over “Breaking News

 1. Hallo

  Super, ik ga het boek zeker lezen.

  Vind het heel herkenbaar, vanuit de wijze waarop ik soortgelijke ervaringen opdeed vroeger in de “blauwe kolom” 🙂

  Succes verder met de columns

  mariette

 2. We moeten wel geduld hebben zeg!
  Hopelijk krijgen we een prima inzicht in jouw functie
  en een kijkje in de wereld van de rechterlijke macht.
  We weten het allemaal zo goed! We zien het in de literatuur, lectuur en op
  de televisie en in de bioscoop, maar of dat de werkelijkheid is..?
  Waarom geen lessen in …wat te doen als je opgepakt wordt en je hebt iets fout gedaan of…
  nog beter: wat te doen als je ergens van beschuldigd wordt.
  Ook lessen van hoe overleef ik de gevangenis, lijken mij van levensbelang. Zelfs in een democratie als Nederland.
  Ik blijf je volgen…

   • Kun je dat niet promoten bij het Ministerie van Onderwijs, of neerleggen bij de scholen. Het is toch het volk in onwetendheid laten. Ik kan mijn kinderen wel opvoeden in normen en waarden en we weten best wat goed en kwaad is.
    Maar als je een keer een fout maakt of vals opgepakt wordt..?
    Dan moet je maar net de goede televisiezender op gehad hebben om in afl. 23 van een thriller of politieserie de kunstjes van het vak uitgelegd hebben gekregen…
    Ook zou ik nog wel eens willen weten wat je rechten zijn als getuige.
    Als je ergens toevallig was en er gaat iets mis…de schuldigen of verdachten komen aan al jouw gegevens! Als je dan de waarheid wilt vertellen loop je kans op wraak.

 3. Ha Pascale, van harte gefeliciteerd met weer een grote stap in schrijversland! Geweldig. Ik wacht met spanning je boek af. Heel veel succes ermee!

 4. Doordat zowel echtgenoot als dochter in het blauw werken ben ik ook benieuwd en extra geïnteresseerd in je boek. Denk dat ik het meeneem op een volgende vakantie ! Succes en gefeliciteerd!
  Groetjes Caroline

 5. Super dat je je dromen najaagt,……en een boek schrijven het is een stille droom, maar een brug te ver,…….

 6. Van harte gelefeliciteerd met de (verwachte) uitgave van uw boek, ik ga het zeker kopen en lezen. Nadat ik afgelopen maand uw internetcolumns allemaal heb gelezen, kan ik niet anders!
  Ik begrijp niet hoe u het allemaal voor elkaar krijgt: column hier, column daar, een boek, en niet in de laatste plaats: uw werk…
  De website van ‘De Fontein’ loopt kennelijk nog wat achter, want de zoekoptie op die site kent noch uw naam, noch de titel van uw boek.

  • Beste Albert, wat een leuke reactie, dank u wel! Ik zal de uitgeverij in kennis stellen van het feit dat ze mijn naam nog niet hebben ingevoerd in de zoekoptie, dat zal er nog wel aan komen. Het is ook allemaal nog erg vers. Tja, soms snap ik zelf ook niet hoe ik het allemaal doe, maar het scheelt dat ik het ontzettend leuk vind om te doen. Fijn weekend gewenst! Hartelijke groet van Pascale

 7. Hey Pascale, super dat er nu eens een boek van je uit gaat komen! Ik lees je columns op Zoom en op coolcolumns.com en heb net volgens mij ook nog een collega fan gemaakt…. (we hebben het heel even rustig hier). Misschien kunnen we je boek wel gebruiken bij de introductie van nieuwe medewerkers!

  • Hoi Inge, dank je wel voor je leuke en enthousiaste reactie! Of mijn boek geschikt wordt voor nieuwe medewerkers weet ik niet, maar ik hoop wel dat het de moeite waard zal zijn om te lezen!
   Veel groeten! (ik ben vandaag thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s