Glamp Vamp

Glamp Vamp

Wil je wel graag kamperen maar niet op een plek zo groot als een postzegel in zo’n aftandse caravan of bungalowtent? Lees dan verder want de redding is nabij. De nieuwste trend is glamping. Oftewel glamourous kamperen. Zo heb je “the best of both worlds”. Er is zelfs een heus tijdschrift aan gewijd. “Glamping Magazine”, de nieuwe ANWB kampeerglossy.

Glamping is hot. Dankzij glamping zal zelfs de meest verstokte anti-kampeeractivist nooit meer in een vijfsterrenhotel willen. Zoek de verschillen in onderstaand vergelijkend onderzoek:

Camping (1)
Bij het door de modder op de plek duwen van je sleurhut ga je door je rug.

Glamping
Jij hoeft alleen maar de deur van je superdeluxe chalet te
openen met een vergulde sleutel

Camping (2)
Bij je zoveelste poging om die stomme haringen in de knoerharde rotsgrond te slaan, hamer je vol op je duim.

Glamping
Jij zit al op je loungebank aan de rosé en geniet van je immens grote terras mét vuurkorf.

Camping (3)
Omdat jij alleen nog een plekje in de volle zon kon bemachtigen, drijf je ’s morgens om 7 uur al je sheltertje uit.

Glamping
Jij staat natuurlijk met je airconditioned villa op wielen in de koele schaduw van een prachtige cipres.

Camping (4)
Je moet nodig midden in de nacht naar de WC en verzwikt je enkel op dat aardedonkere weggetje.

Glamping
Je gaat in alle rust op je comfy toilet mét ingebouwde luchtverfrisser.

Camping (5)
Na de lunch begint al die paella op te spelen. Je pakt een rol wc-papier en gaat op weg. Ondertussen bedenk je dat je evengoed een bord om kunt hangen met de tekst: “Ik ga nu poepen” in drie talen.

Glamping
Je gaat weer in alle rust op je comfy toilet mét ingebouwde luchtverfrisser.

Camping (6)
Die gezellige barbecue is achter de rug. Nu alle vette troep nog effe afwassen. Na een halve kilometer sjouwen met teiltje, borstel, afwasmiddel en vieze vaat kom je eindelijk aan bij de wasplek, alleen maar om te ontdekken dat er enkel ijskoud water is. |

Glamping
Die gezellige barbecue is achter de rug. Ontspannen
nagenietend stop je glimlachend het hele zwikje in
je state of the art afwasmachine. Hè hè, nu lekker
zitten met dat fijne boek.

Camping (7)
Er barst een hevig noodweer los. Jij, je man en zelfs je twee kleuters moeten met al hun kracht aan de tentstokken hangen om het vege lijf te redden.

Glamping
Er barst een hevig noodweer los. Jullie kijken elkaar aan in de zalige beschutting van je ruime slaapkamer en zeggen zuchtend: “Wat romántisch”!

Camping (8)
Het is bedtijd. Je bent kapot en wilt niks liever dan slapen in je tweedehands caravan en wel meteen. Alleen zo jammer dat je eerst nog pakweg drie kwartier aan de slag moet om: de tafel – tevens het bed – leeg te maken, dat rot ding in te klappen, je hand tien minuten onder koud stromend water te houden nadat die klem is komen te zitten onder de tafel, de korte poot (die dient om het bed stevigheid te geven) overal te zoeken omdat die weer eens kwijt is, het bed met die ppot vast te zetten, te puzzelen totdat alle kussens zo liggen dat het lijkt op een matras en het hele zooitje vervolgens ook nog te gaan opmaken. En dat allemaal in de wetenschap dat je morgenvroeg deze hele reutemeteut opnieuw mag doen maar dan in omgekeerde volgorde. Nog maar dertien nachten te gaan.

Glamping.
Het is bedtijd. Je slaat vergenoegd je lakens van zwaar Egyptisch katoen open en nestelt je in je trendy boxspring.

Camping (9)
Het is bedtijd. Jullie hebben wel zin in een lucky night. In je eitje dat in de showroom nog “ruime gezinscaravan” werd genoemd liggen je voeten echter halverwege het kinderbed. Hoezo privacy?

Glamping
Het is bedtijd. Jullie hebben wel zin in een lucky night. De koters liggen ver weg in hun separate kindervleugel.
Jullie kijken elkaar schalks aan en verbeteren moeiteloos jullie jaargemiddelde in één lange hete nacht.

Camping (10)
Het is ochtend. Dankzij de niet ergonomisch verantwoorde spaanplaatbodem van je tafelbed word je wakker met het gevoel alsof je door een vrachtwagen bent overreden. Daarbij heb je over je hele lichaam vreselijke jeuk. Één blik
in de spiegel bevestigt dat de plaatselijke muggenkolonie zich de afgelopen nacht vol heeft gezogen met jouw
bloed, zodat je er nu uitziet alsof je een besmettelijke ziekte hebt.

Glamping
Het is ochtend. Je rekt je uit en hebt je nog nooit zo fit en uitgerust gevoeld. Dankzij de horren ziet jouw huidje er
nog even mooi en ongeschonden uit als toen je ging slapen.

Conclusie: na twee weken ontberingen op de camping lijk je nog het meest op een uitgewrongen dweil, terwijl na veertien dagen glamping zelfs de meest gestreste Ma Flodder is gemetamorfoseerd in een toonbeeld van mooie, fitte en relaxte verleidelijkheid.

Kortom, de conclusie moge duidelijk zijn.

Lang leve de Glamp Vamp!

© Pascale Bruinen

glamping2

De überverwende vakantiesnobbisten onder ons kunnen hun hartjes ophalen als ze lekker luxe gaan loungen in de vrije natuur. Tot welke categorie behoor jij? Spreekt jou dit plaatje wel aan of slaap jij voor het echte werk toch liever op je leeggelopen luchtbed? Laat hier een reactie achter.

 

 

11 gedachten over “Glamp Vamp

 1. heel erg leuk, er komen weer herinneringen boven die ik eigenlijk helemaal “kwijt” was.

  jacky

 2. En toch was het leuk met de tent. Snel contact met de reizigers uit andere “verre” landen. Een Engelse Sangria op een Spaanse camping, in de kantine een WK wedstrijd kijken met Duitse vakantievrienden, ’s nachts op het strand hangen met gitaarspelende Italianen, tennissen in het campinglaantje met het kleine neefje van je vriendin, naar Annecy gaan om die leuke Franse jongen weer te zien, waarmee je hutje mutje lag op het strand. Sweet memories aan het gewone leven waar we nog met weinig tevreden waren.

 3. Mooi verwoord, Monique! Ja, het echte kampeerwerk blijft speciaal. Ook ik koester die herinneringen van mooie, lange zomeravonden bij de (voor)tent. Misschien moeten we nog eens samen gaan kamperen??? Gr Pascale

 4. toch heb ik altijd geweldig genoten van deze camping vakanties. Luxe betekent nog altijd niet dat het gezellig is
  Annie Bruinen.

  • Je hebt helemaal gelijk! Heb ik zelf ook altijd zo ervaren. De gezelligheid schuilt hem vaak net in de dingen die minder comfortabel zijn. Daar kun je vaak ook het hardste om lachen. Zo lang het maar schoon is, is het prima. Maar er zijn veel mensen die toch liever glampen.
   Ieder het zijne! Groet, Pascale

 5. Hahaha, Pascale! Ik ben een doorgewinterde kampeerder en ik zit het liefst tussen je twee teksten in. Een camping met een smerig toilet op meer dan 50 meter zul je trouwens in Europa of de VS met een lantaarntje moeten zoeken, want daar is meestal ook geen licht. Je vindt ze vooral in een ver verleden…

  • Hallo Sante! Wat een zeer aangename verrassing om een reactie van je te vinden op mijn blog. Ja, misschien is dat wel iets voor een volgende column, iets dat er tussenin zit of dat niet meer te vinden is. Overigens genoten van je voordracht gisteren, het was hilarisch. Ga zeker ook regelmatig kijken op jouw blog. Groet, Pascale

 6. Tjonge, tjonge… alwéér zo’n uit de USA overgewaaide onzin! Of je gaat kamperen en dan slaap/woon je in een eenvoudige tent, óf je neemt een hotelkamer. Wij noemden zelfs lieden die met een caravan reisden altijd al nep-campeerders. Maar goed, ieder z’n zin natuurlijk. Wij vonden onze primitieve manier van kamperen met een oude Land Rover van 20 jaar (1 liter superbenzine op 4 km) altijd heerlijk en vooral het ongewisse van de reis (“Komen we wel aan..?”) betekende AVONTUUR. We hadden dan ook altijd spannende verhalen te vertellen. Zelfs nu we in feite niet meer kamperen, hebben we nog altijd een zwak voor kleine tenten waarin je het heerlijk knus kon maken. Ja, zelfs op een langzaam leeglopend luchtbed…

  • Ja, ik weet wat je bedoelt. Ik heb vroeger zelf altijd gekampeerd en vond het heerlijk en gezellig. Het heeft een speciale sfeer waaraan ik met veel plezier en soms ook weemoed terugdenk. Maar nu weet je in ieder geval dat er ook zo iets als glamping bestaat, ha ha! Tot snel, Pascale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s